Най-важните неща, които трябва да се знаят за изкопни работи за основите на къща

янчов инженеринг изкопни работи
Изкопни работи

При изграждането на нов дом фундаментът е един от най-важните етапи. Фундаментът е мястото, където конструкцията се среща със земята. Когато строите нов дом или допълнение към съществуваща къща, трябва да разберете как изкопните работи за основите ще повлияят на планирания проект и какви предпазни мерки трябва да вземете. Ако все още не сте го направили, време е да опресните знанията си за това как работят изкопните работи. По-долу са изброени някои от най-важните неща, които трябва да знаете за изкопните работи и изграждането на нова къща, която има фундамент:

Какъв е изкопът за основите на една къща?

Изкопът за основите е дългата правоъгълна дупка, която образува основата на вашата къща. Разстоянието между дъното на фундамента и най-високата точка на къщата се нарича дълбочина или ниво на пода. Важно е да се разбере разликата между дължината и ширината на изкопа за основи. Дължината на изкопа е от задната до предната част на къщата, докато ширината е от страна до страна. Изкопът в основите на къщата е с цел да поддържа къщата над земята. Стените, поставени в изкопа, ще поддържат тежестта на къщата, поради което изкопът за основите е най-важният етап при изграждането на къщата.

Целта на изкопа

Изкопът за основите изпълнява две основни функции: – Той създава пространство, на което фундаментът да стъпи върху земята. – Той поддържа теглото на къщата над земята.

Монтаж на кофражи и греди

Изкопни работи

Изкопът се завършва с монтирането на форми и греди. На първия етап изпълнителят отстранява почвата от мястото. След това той използва специализирана машина, за да създаде формата на земята. Това става с помощта на система за виждане и шнек, който създава мрежовиден модел в земята. Мрежовият модел улеснява и ускорява работата на изпълнителя по създаването на права линия на земята. Това е важно, за да могат формите и гредите да се поставят точно. Формите са с правоъгълна форма и са изработени от метал. Горната част на формите е плоска и висока. След като формите са поставени, изпълнителят монтира гредите. Това са дълги конструктивни елементи, които поддържат теглото на къщата над земята. Те са изработени от бетон или стоманобетон.

Фактори, влияещи върху цената на изкопните работи

Както при всеки друг строителен проект, цената на изкопните работи зависи от размера и сложността на вашия дом. Тя се определя и от материалите, използвани при изграждането на изкопа. Колкото по-съвършени са материалите, толкова по-висока е цената за изкопа за основи. Важно е също така да разберете как основите на къщата ще повлияят на цената на изкопните работи. Размерът на вашата къща ще окаже влияние върху цената на изкопа. Видът на почвата, която се намира на вашия обект, също ще повлияе на цената на изкопа.

Заключение

Когато правите изкоп за основи, вие копаете, за да създадете пространството, където ще бъде разположена конструкцията на къщата. Целта на изкопа е да поддържа теглото на къщата над земята. Изкопът е първата стъпка в изграждането на нов дом. Той формира основата на дома и осигурява опора за стените и покрива на къщата. Основата на къщата е най-важната част от изграждането на нов дом. Фундаментът е основата на къщата и я поддържа. Правилната основа ще ви позволи да останете в дома си дълги години.