Какво е сухото строителство?

Сухо строителство

Както подсказва името, сухото строителство включва изграждане без много влага. По своята същност това е по-безопасен начин за изпълнение на задачите, особено по отношение на намаляване на риска от пожар. Но това не е всичко, което трябва да знаете за него. При този метод на строителство се използва по-малко вода в сравнение с традиционните методи, което е чудесна новина за всички, които не понасят да виждат локви след всеки строителен проект. Има и някои предимства по отношение на разходите, които трябва да се имат предвид. Прочетете за повече информация относно методите на сухо строителство, защо те са толкова полезни при изграждането на нов дом, както и защо е важно да изберете подходяща фирма за сухо строителство.

Сухо строителство

Какво представлява сухото строителство?

Сухото строителство е материал за стени, който се монтира с помощта на смес за сухо строителство. Сместа се състои от минерали и смоли, които свързват частиците заедно. Съдържанието на минерали и количеството на смоли варират при различните марки гипсокартон. Минералите свързват смолата, като създават гладка повърхност на стената. Сместа действа и като бариера срещу влагата, което означава, че ако в дома има някакъв проблем с влагата, сместа за гипсокартон не позволява на влагата да проникне в стената. Сухото строителство е вид вътрешна стенна конструкция. Той се монтира като слой върху шпилки или греди или като обшивка върху рамкови елементи. Видът на гипсокартона, който ще изберете, зависи от нуждите на вашия проект, включително от това дали става въпрос за ново жилище, съществуващо жилище или проект за обновяване.

Гипсокартонът срещу традиционното строителство

Гипсокартонът е вид вътрешна стенна конструкция, изработена от съединения на минерална основа. Сухото строителство се използва в много жилищни и търговски строителни проекти. Един от популярните видове сухо строителство е гипсокартонът, който се произвежда от цимент, глина и добавки. Гипсокартонът е вид гипсокартон, който се използва в някои търговски строителни проекти. Като цяло той е по-евтин вариант от другите видове гипсокартон и често се използва в проекти с ниска стойност, където цената е ключов фактор. Въпреки че двата вида гипсокартон имат някои разлики, те работят по принцип по един и същ начин. Стените се монтират с гладка, суха повърхност и след това се покриват със слой хартия или друг вид подложка. Хартиеният слой действа като бариера, която не позволява на влагата да проникне в стената.

Сухо строителство

Плюсове и минуси на строителството с гипсокартон

Гипсокартонът е вид сухо строителство, което се монтира със смес за сухо строителство. Един от популярните видове сухо строителство е гипсокартонът, който се произвежда от цимент, глина и добавки. Гипсокартонът е по-малко трудоемък метод за монтаж на гипсокартон. Тъй като това е просто плоскост, направена от глина, тя често е по-евтина от другите методи за сухо строителство. Гипсокартонът обаче не е толкова влагоустойчив, колкото другите видове гипсокартон, и не се монтира по същия начин. Той не осигурява толкова силна бариера срещу влагата, колкото гипсокартонът. В някои случаи проблемите с влагата могат да се превърнат в проблем, тъй като гипсокартонът е по-малко устойчив на влага. Това е по-малко вероятно да бъде проблем при ново строителство, но може да бъде проблем при по-стари, по-разрушени къщи.

Как се строи с гипсокартон?

Гипсокартонът се монтира като всяко друго външно или вътрешно покритие на стена. Нанася се с четка или валяк и след това се използва за покриване на съществуваща стена или за създаване на нова стена. Видът на повърхността, която използвате, ще определи начина, по който ще монтирате гипсокартона. За гладка, равна повърхност можете да използвате смес за гипсокартон, като например кал за гипсокартон. Можете също така да използвате гъба за шлайфане, която да ви помогне да отстраните останалия прах от повърхността. Можете дори да използвате кал за гипсокартон като грунд, ако искате да покриете гладка стена. За текстурирана повърхност можете да използвате гъба за шлайфане, за да създадете по-отчетлив вид, или да използвате смес за сухо строителство с включена шлайф хартия. Можете да използвате и четка, за да създадете по-типичен вид.

Гиспокартон

Обобщение

Сухото строителство е вид гипсокартон, който се монтира с помощта на смес за сухо строителство. Гипсокартонът е друг вид гипсокартон, който се произвежда от глина и добавки. Гипсокартонът е вид вътрешна стенна конструкция, направена от съединения на минерална основа. Гипсокартонът се монтира като всяко друго външно или вътрешно покритие на стена. Нанася се с четка или валяк, след което се използва за покриване на съществуваща стена или за създаване на нова стена. Видът на повърхността, която използвате, ще определи начина на инсталиране на гипсокартона.