Имате стара баня или просто искате да освежите вида й?

Ремонт на баня

Не рискувайте сами да правите цялостен ремонт на баня ,освен ако не сте самите вие надежден майстор с достатъчно опит. Ако и вие сте като мен – с други думи, човек, който се развива в коренно различна област, то нека винаги имаме под ръка номер на коректна фирма за цялостен ремонт на баня или други строителни услуги. Нека в тази статия си поговорим за цялостните ремонти: какво включват те и с какво се различават от довършителните, например, както и колко може би ще ви струва. Каква е разликата между цялостен и довършителен ремонт на баня? Ако се досещате, прескочете този абзац… Но реално можем ли да сложим рязка граница между това, което представлява един основен ремонт и довършителен такъв. Е, практически можем да откроим някои разлики. Например, цялостен ремонт на баня налага отделяне на повече време и средства.

Стара баня

Тук се включват дейности като:

  • Къртене на плочки;
  • Лепене на нови плочки;
  • Смяна на тръби и ВиК кран;
  • Монтаж/ демонтаж на бойлер;
  • Смяна и монтаж на санитария;
  • Изграждане на ниши с гипсокартон;
  • Окачен таван или уплатен силиконов;
  • Изграждане или монтиране на душ кабина;
  • Елекро услуги (вентилатор и осветление, контакти и пр);
  • Хидроизолация на банята и фугиране и др.

Когато в жилището или офиса има стара баня (санитарен възел) , то за да се приведе в нов и свеж вид се налага или цялостен ремонт, или частичен. Това обаче се определя от майстора, който ще поеме проекта. Той най-добре ще може да ви консултира на място и ще каже “тук ще включим това, там ще включим онова”. Понякога може да се избегне цялостния ремонт или да се планира във времето. Но има случаи, в които ремонтът трябва да се подхване от началото на края на един дъх. Такива случаи са: когато се нанасяме в чисто ново жилище, което тепърва ще се ремонтира и ще започне да придобива даден вид. Ако сте взели апартамент на зелено или просто не е обзаведен, а е с голи стени – то определено ще ви трябва цялостен ремонт на баня. Ако взимате офис и банята е в неугледен вид, със стара санитария и разбити плочки – то ще е хубаво да предвидите цялостен ремонт. В тези и редица други случаи – просто се обадете на коректна, професионална и доказала се на пазара фирма за цялостен ремонт на баня. Специалистите ще имат адекватен подход не само с огледа на помещението, но и ще ви дадат супер полезна информация. Например, ще изкоментирате една важна тема: цялостният ремонт на баня с конкретни цена и срок. Все пак 100% ви интересува крайната стойност на проекта и в какви времеви граници ще се случи.

Довършителен ремонт на баня

Стара баня

Тук се включват доста по-малко на брой задачи, които майсторът ще трябва да свърши. Например, да се свърже вентилатора или да се сложи капаче на ВиК крана, който е в дадена ниша. Най-често довършителните ремонти са насочени към конкретни детайли и отнемат по-къси срокове за изпълнение и се таксуват индивидуално, или са включени в цялото техническо задание. Този казус кога и как се плаща се изяснява предварително и ето тук е важността защо да работите с фирма за ремонт на баня – защото ще имате документ и реален гарант, че проектът ще бъде изпълнен в срок и за дадена крайна цена.