Тънкости при монтажа на PVC и TPO мембрани

„Как се инсталира PVC мембрана и как се полага TPO мембрана?“, това са въпроси, на които е посветена тази тема. Нашият екип в Хидростоп изпълнява всички етапи: по избор, осигуряване, монтаж и поддръжка на покривни хидроизолационни системи с един от тези два вида мембрани.

Инсталация на различни видове PVC мембрани

Относно инсталацията на PVC мембрана има различни продукти, които изискват различен подход при монтажа. Също така е важно да се разбере, че PVC мембранните покривни материали са относително тънки в сравнение с други системи. Има три основни начина, по които може да се извърши монтаж на PVC мембрана. Те включват напълно залепени материали, механично закрепени или чрез заваряване на PVC покрив.

Напълно залепена PVC хидроизолация: тогава PVC мембраната се залепва директно към субстрата с помощта на силно лепило. Този метод обикновено влиза в действие, когато конструкцията не може лесно да държи крепежни елементи или собствениците на имоти желаят да сведат до минимум проникванията в покрива.

Механично закрепен PVC покрив: процесът включва използване на здрави винтове и плочи за закрепване на PVC мембранните покривни материали на място. Тази инсталация е за предпочитане в райони изложени на тежки метеорологични явления като силни ветрове.

Монтаж на PVC мембрани със заваряване е третият процес. Той включва оборудване от типа горелка. Инструментът за индукционно заваряване нагрява металната плоча, карайки мембраната да се прилепи към нея. Една индукционно заварена PVC покривна система изисква по-малко крепежни елементи и обикновено е по-малко трудоемка от другите в своя клас.

Инсталация на TPO мембрани

Термопластичният полиолефин, известен като TPO, е често използван покривен материал, който също е един от най-новите в индустрията. Като продукт е въведен в началото на 90-те години на миналия век. TPO покривната мембрана е енергийно ефективна, лека и по-лесна за инсталиране от традиционните системи за плосък покрив. TPO е еднослойна мембранна система, която е много конкурентна в сравнение с други еднопластови като EPDM и PVC покриви.

TPO покривите са силно отразяващи слънцето. Това дава на управителите на сградите по-голям контрол върху вътрешната температура в горещи, слънчеви дни. Това прави TPO мембраните популярен избор за промишлени съоръжения, които трудно се охлаждат или изобщо нямат климатик.

Както при всяка инсталация, правилното спазване на спецификациите на производителя е от решаващо значение. Например, механично закрепен лист, който не е направен правилно, може да остави вятъра да влезе отдолу и да се раздуе. Шевовете, които не са заварени при правилната температура, може да изглеждат стегнати, само за да изскочат на по-късна дата. Много хора смятат, че пълното залепване е най-добрият метод за нанасяне, тъй като не подлежи на раздуване и ефектите от пукнатия шев се смекчават от лепилото.

За хидроизолация на покриви обърнете се към екипа на Хидростоп, за да получите качествена услуга при всички нива на изпълнение.