Покривна конструкция

Макар че покривът ви може да не се използва много, той е от съществено значение за функционирането и естетиката на дома ви. Лошият покрив може да причини и сериозни проблеми долу, така че добрата конструкция е един от най-важните фактори за стойността на дома. Експертите са съгласни: изборът на правилния изпълнител за вашия проект е от решаващо значение. Ето пет съвета за получаване на най-добрата покривна конструкция.

Изберете правилния екип

Избраният от вас изпълнител на покривни работи е фактор не само за качеството на работата му, но и за това колко гладко ще протече проектът. Избягвайте наемането на неопитна фирма, както и на фирми, които са надхвърлили възможностите си. Неопитните фирми ще имат проблеми с оценката на разходите и големия проект, особено ако никога преди не са работили по покриви. Ако фирмата е претоварена с твърде много други проекти, тя също ще има проблеми със спазването на крайните срокове. От друга страна, опитните фирми могат да свършат всяка работа навреме. Те обаче ще вземат по-високи такси от неопитните фирми, защото са се научили да работят ефективно. Освен това е по-вероятно да са запознати с местните строителни норми и други разпоредби.

Инспекции и документация

Освен че трябва да наемете изпълнител, трябва да се уверите, че строителната компания разполага с всички необходими разрешителни, инспекции и документация за работата. Уверете се също така, че фирмата е застрахована. Ваша отговорност е да се уверите, че фирмата е надлежно лицензирана и обвързана. Всеки щат и град има различни изисквания. Също така трябва да се уверите, че изпълнителят има всички необходими разрешителни за работа във вашия град и квартал. Инспекциите се различават в зависимост от града, но обикновено включват неща като хидроизолация, електрическа работа и инсталиране на водопровод и канализация. Изпълнителят трябва също така да има разрешение за работа по вашия конкретен тип покрив и трябва да може да опише подробно детайлите на вашия конкретен покрив и дом.

Не пестете от материали

Покривна конструкция

Въпреки че цената на материалите за проекта за покрив може да не е толкова важна, колкото другите фактори, изброени по-горе, тя е от решаващо значение за избора на добър изпълнител. Един евтин покрив може да изглежда добре, но няма да издържи дълго. Вероятно ще протече и ще изисква повече работа в бъдеще. Освен това може да отслаби структурата на дома ви и да увеличи риска от срутване. От друга страна, една по-скъпа покривна система може да струва приблизително толкова, колкото и по-евтината, но ще издържи десетилетия. Също така вероятно ще имате по-малко проблеми с нея през годините. Добрият изпълнител ще ви информира кой материал е най-добър за вашия конкретен покрив. Вашият изпълнител може също така да ви помогне да изберете покривен материал, който да отговаря на бюджета ви.

Получете писмена оценка с подробни обяснения

След като сте избрали изпълнител, трябва да поискате от него писмена оценка. Макар че изпълнителят трябва да може да ви предостави писмена оценка на място, вие трябва да настоявате за писмена оценка. Това ще ви позволи да разполагате с нея, в случай че имате въпроси или трябва да потърсите разяснения. Изпълнителят трябва да е в състояние да ви предостави оценка, която включва разбивка на разходите за всяка позиция в оценката. Това ще ви помогне да се уверите, че получавате най-добрата покривна услуга за парите си.

Преговаряйте за най-добра цена

След като изпълнителят ви даде оценка, трябва да преговаряте за най-добрата цена. Много изпълнители ще се опитат да ви дадат оценка, която е много по-висока от тази, която сте готови да платите. Можете да преговаряте за по-ниска цена. Обяснете на изпълнителя какви са вашите нужди и приоритети и каква сума сте готови да похарчите. Имайте предвид, че изпълнителят може да е по-склонен да преговаря, ако е сигурен, че ще спечели работата. Ако изпълнителят не е сигурен, той може да се опита да ви даде по-ниска цена, за да покаже, че е готов да работи с вас.

Заключение

Покривната конструкция е важна част от всеки дом. Въпреки че изпълнителят е този, който издига покрива, вие сте отговорни за избора на правилния изпълнител и за подбора на правилните материали. Това ще доведе до много по-издръжлив покрив, който ще издържи десетилетия. Изпълнителят, който избирате, трябва да има добра репутация и да е опитен. Въпреки че изпълнителите са с най-различни форми, размери и характери, има някои неща, които можете да направите, за да сте сигурни, че ще попаднете на чудесен изпълнител. Първо, трябва да наемете опитен изпълнител. Това ще ви помогне да получите изпълнител, който е наясно със строителните норми и разрешителни за вашия регион. Друг съвет, който можете да използвате за намиране на изпълнител, е да разпитате наоколо. Уверете се, че знаете кой във вашия район е най-добър в това, което прави, и не забравяйте да поискате съвет от него, когато избирате изпълнител.